Ostoskori 0

Korusuunnittelija Carina Blomqvist

Korusuunnittelija Carina Blomqvist

Ihanat koukerot ja kiehkurat ovat hyvin tyypillisiä Carina Blomqvistin suunnittelemille koruille. Hänen romanttiseen tyyliinsä kuuluvat pienet yksityiskohdat, jotka vangitsevat katseen ja antavat sormille loputtomasti tunnusteltavaa.

Lumoava Hertta
Korujen suunnittelu on aina ollut Carinan unelma. Nykyteknologian ja 3D-mallinnuksen avulla Carina on päässyt toteuttamaan satumaisia koruja kiemuroineen ja kaarevine linjoineen. Tällaisten yksityiskohtien valmistaminen perinteisillä kultasepän menetelmillä olisi aikaavievää ja kallista, kun taas 3D-mallista voidaan koneilla jyrsiä vahamuotti, johon hopea valetaan. Tietokoneiden avulla on mahdollista luoda ohuita kiehkuroita ja pienenpieniä yksityiskohtia tai jopa onttoja koruja: riipus portaikosta pallon sisällä olisi aivan mahdollista toteuttaa!

Tänä vuonna 2017 Carina juhlii 20. yrittäjävuottaan. Hän aloitti yrittäjänä heti valmistuttuaan Lahden muotoiluinsituutista. Hänen työnkuvansa on nykyään hyvin monipuolista: korujen myyntiä, tilaustöiden valmistusta ja uusien mallien suunnittelua. Carinan työ myyjänä perinteisessä lahtelaisessa kultasepänliikkeessä pitää hänet kiinni asiakasrajapinnassa, kun hän pääsee päivittäin keskustelemaan korujen käyttäjien kanssa heidän toiveistaan. Omassa työhuoneessaan Carina taas keskittyy tilaustöiden käsittelyyn ja uusien mallien hahmotteluun.

Ideat uusiin koruihin tarjoavat itseään Carinalle usein ja välittämättä ajasta tai paikasta. Sanomalehdet, sudokut, kirjekuoret ja kaikki mahdollinen käsille sattunut paperi on täynnä hahmotelmia. Kun Carina saa jonkin idean, se ei jätä häntä rauhaan. Carina pyörittelee ajatusta mielessään päiviä, ja kun hän lopulta piirtää siitä oikean suunnitelman, se on usein vain pientä hiontaa vaille valmis. Suunnitelman Carina lähettää 3D-mallintajalle, jonka jälkeen hän saa metalliin valetun version korusta. Vasta sitten idea jättää Carinan rauhaan.

Carina Blomqvist
Carina on taitava ylläpitämään verkostojaan, ja se on tarjonnut hänelle useita ainutlaatuisia mahdollisuuksia. Marimekon ja Kalevala Korun suunnittelija Marja Suna valitsi aikanaan Carinan valmistamaan prototyyppejä ja uniikkeja koruja suunnitelmistaan. Tuo aika oli Carinalle haastavaa, mutta erittäin antoisaa. Carina oppi paljon hopean työstämistä ja hän pääsi näkemään läheltä roolimallinsa Sunan työskentelyä.

Toisen kerran Carinan verkostot osoittivat voimansa, kun hän sai kutsun suunnitella Lumoava-koruja. Lumoavan kolme perustajajäsentä - Eelis Aleksi, Heikki Hartikainen ja Kristian Saarikorpi - sekä toimitusjohtaja Mikko Pessi miettivät sopivaa suomalaista suunnittelijaa joukkoonsa, ja Carinan nimi löytyi jokaisen listalta. Niinpä Carinasta tulikin Lumoavan ensimmäinen naissuunnittelija. Hänen salaperäinen ja romanttinen tyylinsä pääsi ensiksi ilmoille Bella-mallistossa. Bellan pinta on kuin pikkuinen oksisto, joka on kasvanut luonnostaan sydämen muotoon.

Lumoava Bella
Bella-sarjan korut, aivan kuin kaikki Carinan suunnittelmat korut, on tarkoitettu annettavaksi jollekin erityiselle ihmiselle. Carina toivoo korujensa olevan niin mukavia pitää, että niistä tulee kantajansa lempikoruja. Ihmiset ovatkin pitäneet Carinan koruista: Lumoava Eden -malliston sormus valittiin yleisöäänestyksessä vuoden 2013 kauneimmaksi sormukseksi. Carina on myös valittu vuoden 2012 kultasepäksi - arvokas tunnustus, kun sen myöntäjänä on oman alan ihminen.

Carinalle korut kuuluvat pukeutumiseen kuin vaatteet. Hän ei ole aina käyttänyt koruja, mutta nykyään hän ei lähtisi enää ulos pukematta korvakoruja, riipusta tai rannekorua ylleen. Hän toivookin tällaista kasvua jokaiselle korulle; että ne kasvattaisivat tunnearvoaan jokapäiväisessä käytössä niin, että koru ja kantaja kasvavat yhteen.


Vanhemmat artikkelit Uudemmat artikkelit